torsdag 12 februari 2009

En eftermiddag med Israels svar på Traktor-Bindefeld

En ny traktor är också en anledning att fira. Under dagens lunchpaus åkte vi in från orchards för att bevista invigningen av denna bruksmaskin. Det bjöds på mousserat vin, choklad och salta kakor. Det visades sig att traktorn inhandlats för 31 000 Euro och att ett nytt inköp av traktor sker varje år. Runt om festligheterna sprang en tjock gubbe runt och fotade, även vi volontärer blev förevigade för att sedan läggas upp på något som kallas för Baram Network. Det hela var över på en kvart och sedan återvände allt till det vanliga lunket , förutom att denna förtäring blev vår enda lunch. Som tur var hade hungrige och ny ännu fetare Fredrik en macka med sig räddade eftermiddagshumöret.
Så kan också en dag förflyta här på kibbutzen. I morgon har vi ledig dag och åker på morgonen i väg till Nazareth, förhoppningsvis kommer vi också förbi Kafr Kanna där Jesus utförde det första undret, nämligen vatten till vin. Nästa vecka planeras en resa till Genesarets sjö , där vi tänkte cykla runt. Så några kibbutz(stug) sittare är vi sannerligen inte.

Vår nya fina traktor


Chefen klipper bandet...festen kan börja
Det dignande snitt, champagne och chokladbordet!

Kändisen Olof från Hjo lät sig väl smaka
En av de närgågna paparazzisarna...

3 kommentarer:

  1. Trevligt med chocklad a la Georg; köpt på Lidl kanske?

    SvaraRadera
  2. Anonym: Frågan är väl om den här chokladen inte är för dyr för Lidl att köpa in och för Georg att köpa! ;-)

    SvaraRadera
  3. Ni är indoktrinerade av teser som "svenskt är godare", "kvalité och pris hänger ihop", "hemlagat smakar bättre än fabrikstillverkat", "fryst sänker smaken".

    Åsikterna strider mot vetenskap och beprövad erfarenhet och är en del i en civilisationskritisk
    flagellantism riktad mot det moderna samhället.

    De manifesteras särskilt i Kyrkbyar norr om stockholm, men drabbar även sörmländska hästgårdar samt studentboende i Uppsala.

    /Georg

    SvaraRadera