onsdag 21 januari 2009

På en säng i Gallileén

Så är man då installerad och till sin förvåning finns det trådlöst internet vilket gör att jag nu kan sitta å surfa på sängkanten, i stället för att bråka med ett hebreiskt tangentbord i datasalen*lite lyxigt*
Efter en oändligt lång bumpy ride med minibuss kom vi fram till Baram, dit vi ganska omgående fick äta frukost bestående av blandningen pannkakor med chokladsås och morötter å persilja. Annars är det mest snacket här om att de nya volontärerna ( dvs vi) satte sig på kibbutzmedlemmarnas sida i matsalen ( ingen blev dock knivstucken för detta ...känns lite som en amerikansk fängelsefilm) samt att det är gratis öl två gånger i veckan( farligt....). Annars e det 6.30 i äppelpackningsanläggningen som gäller ( plockningen sker juni-oktober) så det blir hårda bud i Mellerud...som gäller.

Utsikten från vårt hus ..någonstans därborta ligger Libanon....


¨
Utanför huset..notera ingången till skyddsrummet till vänster med den röda boxen ...enligt ledaren slog det bara ner EN raket här under Libanonkriget 2006.




Rumskompisen Joel med efternamnet Cohen ,,som ständigt får frågan i israeliska tullen om han smitit från militärtjänsten.


Min luxuösa säng ...notera den svenska kalendern med snömotiv från Dalarna på vägen ..känns avlägset



3 kommentarer:

  1. Nice! Så ni volontärer ska alltså ha era egna platser, och förväntas inte vara så kaxiga mot de äldre... Låter ju som fängelse - eller studentnationer på väl valda platser.

    6.30 i äppelpackningsanläggningen - perfekt för en morgonpigg kille från Kungshomen :)

    /Schackintresserad Ratiomedarbetare

    SvaraRadera
  2. Hallå Hardt! Riktigt ofattbart att du råkar hamna i samma rum på en kibbutz med en kille som jag "halvkänner". Joel Cohen från Vä, utanför kristianstad. Vi firade bla nyår tillsammans och gick på samma högstadieskola. Hälsa honom och ha det gött down there!

    SvaraRadera
  3. gratis öl...mmmmm *Låter som Homer Simpson när han tänker på en donut*

    SvaraRadera