fredag 30 januari 2009

Bland kossor och ruiner

Nyligen hemkommen från en långpromenad till närmaste byn Jish, ungefär 5 km bort, känner mig behagligt trött. Ändå inte lika trött som grabbarna som just nu tar sig vägen tillbaka genom mörkret, något jag och Linn slapp eftersom vi liftade på tillbakavägen.

Promenadvyn var mycket vacker med berg, små bäckar och en massa kor här och var, se bilderna även om dessa inte gör verkligheten rättvisa. På vägen till Jish gick vi oxå förbi ruinerna från en 2000 år gammal synagoga, det inte utan att man kan föreställa sig Jesus komma släntrande här med sina apostlar i släptåg.

På vägen hörde vi dock böneutropen på byns moske, vilket hände fler gånger, antar att det berodde på att vi kom i tid för fredagsbönen. Från promenadstigen skymtade vi också ett kyrktorn. Visst märker man att detta land är viktigt för alla tre världsreligionerna!

Väl framme i Jish märkte vi att de flesta bilar tutade på oss, gick vi mitt i vägen? Hade vi missat de israeliska trafikreglerna? Nej, uppenbarligen var det bara glada ( eller arga) att se lite blonda och blåögda besökare till denna lilla by. Den andra lunchen intogs på en restaurant där priser var fårhållandevis höga , 44 shekel för en kebab med pommes frites, ungefär 85-90 kr där pricken på i:et var kaffet, gratis och med en mycket god smak av kardemumma.

Nu är det snart dags för Shabbat här med efterföljande bar. Blir nog lugnt eftersom vi åker tidigt i morgon till Haifa och Akko.

Puss och kram!

Nu lämnar vi Baram på riktigt ,,,

Vackra kullar på vägen till Jish

Skrämmande grottor i berget

Om detta är vintern i Israel ..hur ser då våren ut?

Mandelbusken med en ensam småskabbig mandel

Trafikstockning...

Killen som tror att det är soligt

2000 år gammal synagoga

Väl framme i Jish träffar vi på lite palmer...

...och citroner....


...och lite mat

1 kommentar:

  1. de röda blommorna ser ut som tulpaner, de växer vilt i Turkiet så varför inte i Israel.
    hej
    från
    floristsyrran

    SvaraRadera